KlausКоля, я тобі скажу лише про те, що знаю.
Наразі всі дистриб`ютори ІТ-техніки імпортують її абсолютно "по-білому"! Без виключення.
Контора, в якій я працюю за ці півроку з однієї юр. особи вже заплатила податків в 7(!!!) разів більше, ніж з усіх юр. осіб у 2013-му загалом! Створені умови для виходу бізнесу з тіні!
За 2014-й рік я ще жодного разу від партнерів не отримав прохання зробити завищення цін при безготівковому розрахунку по проектах у держсекторі! Кількість корупційних проектів у ІТ зменшилась не в рази, а на порядок! Митниця працює як швейцарський годинник!
Це те, що я бачу на власні очі.
Через місяць-два зможу поділитися досвідом - чи є зміни у отриманні шенгенських віз. Я всі свої оформлював сам, без допомоги усіляких "контор". Буду допомагати отримати батькам, дівчині та отримувати собі новий мультик (цього разу спробую на два роки).
Найпаскудніше, що я бачу - люди не міняються!
От що ти зробив для покращення? Так, я саме тебе питаю. І хочу отримати конкретну відповідь.
Я зробив наступне:
1. Перестав порушувати ПДР. Я тепер не об`їжджаю тягнучку на набережній по тротуару. Взагалі! Навіть коли запізнююсь і це критично! Не перевищую швидкість. Не повертаю та не розвертаюсь через суцільну смугу. Так, я це все раніше робив. Та усвідомив, що треба в першу чергу питати з себе, а потім з оточуючих.
2. Я не смічу. Ніде! Я можу тіліпатись з папірцем, або порожньою пляшкою, пакетиком кілометр, два, доки не знайду смітник. Те саме щодо недопалків. Так, їх я також тащу до смітника. І роблю зауваження оточуючим, що так не роблять.
3. Я намагаюсь допомагати людям. Так, звучить по-ідіотськи. Але я раніше не замислювався та не помічав поруч себе тих, кому легко допомогти. Наприклад тепер одна бабуся з мого будинку - мій товариш. Ми часто спілкуємось біля під`їзду. Вона одинока та ходить з ходунками. Тож їй важко заходити до будинку (важкі двері з доводчиком), заходити в ліфт (вона повільно це робить). Мені треба витратити лише 5-7 хвилин свого часу, щоб притримати їй двері, та постояти в ліфті, поки вона заходить/виходить. Це просто, і в той же час робить простір коло мене трішечки краще.
Це все не задля хизування. Просто так круто всі обговорюють якісь дії та вчинки в масштабах країни, а на дрібні речі поруч себе не звертають уваги... А країна в цілому не буде гарна, як на місцях все засрано і всім на все наплювати.