Моя история....с другого форума... в хронологической последовательности

Все началось утром 3 июня :
Цитата:
03.06.2010 року о 11:05 я керував службовим автомобілем Mitsubishi Lancer д/н -------- по вулиці Червоноармійська у напрямку БК «Залізничників» у місті Харкові. Проїхавши перехрестя вулиць Червоноармійській та Карла Маркса, я був зупинений Відповідачем, інспектором ДПС БДПС ВДАІ з обслуговування м. Харкова Деркачем Олександром Олександровичем. Інспектор звинуватив мене у проїзді перехрестя на заборонений сигнал світлофору, узяв мої документи та склав відносно мене матеріали про адміністративне правопорушення.
Причем, кто знает этот перекресток, светофор работает не синхронно, но аргумент был "железным": "я видел" :swoon:
Денег я им не даю принципиально, и на меня был выписан протокол и сразу же постанова :типа "должен денег- 425 грн"
:_____)
Не долго думая, при помощи Дениса больше известного как Арагорн, сделали иск на доблестного стража правопорядка на дорогах. (кому нада могу выслать). 8 июня сего года отнесено в суд Ленинского района.
Сегодня уже получено письмецо с уведомлением о дате первого слушания 7 июля на 10-30
-------------
На предварительном заседании судья сказала, что ждать представителей ГАИ бесполезно, поэтому если я предоставлю какие нибудь доказательства того, что я не проезжал на красный свет, то уже на следующем заседании вынесет решение в мою пользу. Не смотря на явные нарушения в оформлении постановы и ссылку на ст.71.ч2.
Цитата:
«В адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.»
Судья руководствовалась ст71.ч.1
Цитата:
Кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.
КОДЕКС АДМІНІСТРАТИВНОГО СУДОЧИНСТВА УКРАЇНИ
Т.е. если я подал иск, то я должен предоставить доказательства, наверное поэтому теперь гаишники сами выносят постановы, а не суды, иначе им бы приходилось предоставлять доказательства... :shock:
Тем не менее надо было что-то решать, срок дали до 6 августа. В данных случаях наличие пассажира-свидетеля облегчает задачу, его показания могут являться доказательством, и не важно, родственник он вам или нет
Единственный мой козырь - работа светофоров.
Поехал в КП "Харьков-Сигнал" и заказал справку о режимах работы светофоров на данном перекрестке. Через неделю, совершенно бесплатно ее получил, со схемой и гистограммой работы светофоров.
6 августа вместе со справкой от КП Сигнал и моими пояснениями
Цитата:
03.06.2010 року о 11:05 я керував службовим автомобілем Mitsubishi Lancer д/н ----------по вулиці Червоноармійська у напрямку БК «Залізничників» у місті Харкові (НД на схемі «Організація руху с растановкою технічних засобів вул.К.Маркса – вул.Червоноармійська») . Проїхавши перехрестя вулиць Червоноармійській та Карла Маркса, керуючись сигналом світлофора СТ4, я був зупинений Відповідачем, інспектором ДПС БДПС ВДАІ з обслуговування м. Харкова Деркачем Олександром Олександровичем у точці позначеною на схемі МНИ. Інспектор звинуватив мене у проїзді перехрестя на заборонений сигнал світлофору, узяв мої документи та склав відносно мене матеріали про адміністративне правопорушення. Однако, згідно зі «Схемою організації руху с растановкою технічних засобів вул.К.Маркса – вул.Червоноармійська» інспектор ДПС БДПС ВДАІ з обслуговування м. Харкова Деркач Олександр Олександрович фізично не міг бачити на яки сигнал світлофора СТ4 я рухався, тому, що світлофор СТ4 розгорнутий у протилежний бік від м’ясця знаходження інспектора ДПС БДПС ВДАІ з обслуговування м. Харкова Деркача Олександра Олександровича (МНИ). З точки находження інспектора ДПС БДПС ВДАІ з обслуговування м. Харкова Деркача Олександра Олександровича (МНИ) фізично можна бачити лише сигнали світлофорів СТ2 та СТ3 які не дублюють сигнали світлофора СТ4 (згідно зі «Схемою організації руху з растановкою технічних засобів вул.К.Маркса – вул.Червоноармійська»).
явился в суд. Судье пришлось объяснить "на пальцах" что к чему и через 10 минут я уже был свободен. Решение забирать через 20 дней
Это схема перекрестка
http://www.autoteam.kharkov.ua/forum/do ... hp?id=1251которую мне совершенно бесплатно выдало КП "Сигнал"
А это решение суда:

Копию решения всегда вожу с собой... периодически при попытке развода, показываю Гайцам..... работает....